2015. január 7., szerda

Blogturné #39 - Tammara Webber: Sorok között

Miért: Szeretem az írónő könyveit.

Bevezető: A Könyvmolyképző Kiadó a nagysikerű Easy után újabb sorozatot indított el Tammara Webber tollából. A Between the Lines - A sorok között című regény a tinisztárok profi filmes világába enged betekintést, ahol Emma és Reid történetéről olvashatunk.  Hat állomáson követhetitek a bloggerek bejegyzéseit, majd a turné végén a szokásokhoz híven három példány vár a játék szerencsés megfejtőire.

Tartalom: Reid Alexander hozzászokott, hogy megkapja, amit akar – most pedig épp legújabb szereplőtársát, Emma Pierce-et akarja. Az egész világ fölsorakozik, hogy szépen a kezére játsszon ebben, amíg a külső forgatási helyszínen a fiú két váratlan akadállyal nem kerül szembe: egy ádáz volt barátnővel meg egy szintén Emma kegyeire pályázó vetélytárssal.
Emma Pierce csak most tette meg a nagy lépést, szakított a reklámokkal és televíziós filmekkel, amelyek éveken át foglalkoztatták. Az igazi mozifilmben – a szuperdögös Reid Alexander mellett – kapott főszerep valóra vált álommal ér föl. Emma azonban titkos vágyat rejteget a szívében:
egyszerűen normális lány szeretne lenni.(Könyvmolyképző)

Vélemény: El tudjátok képzelni, milyen komoly vállalkozás lehet egyetlen ember jellemfejlődésére egy négy kötetes sorozatot áldozni, főleg egy YA-író esetében, aki leginkább önálló - egymással csak nagyon halványan összefüggő - kötetekben szokott gondolkodni? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megismerkedjetek Tammara Webber Between the Lines című sorozatával. 
A történet középpontjában, mint az már a fülszövegből is világossá válhatott a számotokra, Reid Alexander áll, akit, töredelmesen bevallom, én utáltam ebben a részben, és ez véleményem szerint az írónő érdeme. Sikerült megalkotnia az igazi, "elkényeztetett" hollywoodi sztár imázsát, aki megszokta már, hogy a világ szó szerint a lábai előtt hever, éppen ezért úgy gondolja, mindent megkaphat, amit csak akar. Mivel E/1-ben ismerhetjük meg a gondolatait, ez csak még jobban megelevenedik a fejünkben, és szerintem a legtöbb emberből ez ki fogja váltani az unszimpátiát, de éppen ez lehetett a cél. Nem árulok el különösebb spoilert, ha elmondom, ő lesz az, akinek a jellemében beálló változást nyomon követhetjük majd az elkövetkezendő könyvekben. Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy ettől a förmedvénytől, amit most Reid a szememben képvisel, hova jut majd el a befejező kötet végére. Ebből is leszűrhetitek, hogy ő lesz az, akivel minden részben találkozni fogunk.
Elméletileg akad egy másik főszereplőnk is, Emma, aki eddig nem vívott ki magának komolyabb ismertséget, ám azzal, hogy Reid mellett eljátszhatja a női főszerepet egy egész estés mozifilmben, kétségtelenül nagy előrelépést jelenthetne a karrierjében. Elég naiv, és véleményem szerint könnyen befolyásolható karakter, akit teljesen magával ragadott a sztárok világa. Emiatt azt hihetnétek, hogy utáltam a karakterét, de meglepő módon nem ez történt. Igaz, nem értettem, hogy mit lát abban az arrogáns, öntelt ficsúrban, akiről korábban már szó volt, de az esendősége nagyon átérezhető volt. Számomra különösen érdekes volt, ahogyan felfedezi a környezetében dolgozó embereket, és új kapcsolatokat alakít ki, mintha csak rájönne, hogy nem Reid körül forog a világ, sőt, éppen ellenkezőleg.
A romantika - már amennyiben azt, hogy a pasi gőzerővel hajt a csajra, hogy elkapja egy körre, így lehet nevezni - szerintem elég erőltetett helyenként, de talán ez nem véletlen... Ugyanis ebben a könyvben az én véleményem szerint nincsenek valódi canon párosok, mint mondjuk  Katie McGarry PTL-sorozatában. Egyáltalán nem lehetsz biztos abban, hogy azok a karakterek jönnek össze, akikről a kötet szól, ugyanis Webber annyi szálat mozgat egyszerre, hogy a kapcsolatok folyamatosan változnak... Épp úgy, mint az életben.
A megismert karakterek közül nekem Graham volt a legszimpatikusabb, talán azért, mert, ha jól emlékszem, ő volt a legidősebb a forgató színészek közül, s, mint ilyen, érettebb volt a kortársainál, ami igen meglepő dolgokban nyilvánult meg egyébként. Ja, és a csapatdinamika is elég jól lett megjelenítve a könyvben.
Maga a filmforgatás téma szerintem elég jól működött a könyvben, igaz, a forgatókönyvből kiragadott részletek nagyon erőltetettek voltak... bár, mivel egy tipikus romantikus történetről van szó, ez talán nem is annyira meglepő.  
Webber abszolút hozza a kötelezőt, érdekes, bár kissé szokatlan történettel van dolgunk, senkit se riasszon el - mint engem majdnem -, hogy a főszereplőnk egy bicskanyitogatóan gyökér emberi lény, olvassa inkább azzal a tudattal, hogy ebből majd lesz valami más. Valami sokkal jobb.

A sorozat további részei:

- Where You Are
- Good for You
- Here Without You

Kedvenc karakter(ek): Graham, Brooke, Tad
Gyűlölt karakter(ek): Reid
Pont: 7/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Komáromy Rudolf
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: ?
Sorozat: Between the Lines (#1)



Résztvevő blogok listája: 
                                                                                           

01.07. - Cbooks
01.09. - Deszy könyvajánlója
01.11. - Angelika blogja
01.13. - Dreamworld
01.15. - Kelly & Lupi olvas
01.17. - Kristina blogja

Nyereményjáték:

Nem egyedi eset, hogy a filmsztárok a való életben is egy párt alkotnak filmbeli partnerükkel - még ha nem is örökre szóló kapcsolatok ezek, azért némelyik éveket is kibír. A turné minden állomásán mutatunk egy-egy filmes fotót, nektek ki kell találni kik vannak a képen. Tehát a színészek neveit várjuk a rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése