2015. október 28., szerda

Blogturné #93 - Meredith Wild: Hardwired

Miért: Megtetszett a fülszövege.

Tartalom: Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen


Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt.

Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti.
Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett. (Libri)

Vélemény: Nem is nagyon tudom, mivel kezdjem ezt a posztot... Talán azzal, hogy bizonyos értelemben kár volt elolvasni ezt a könyvet, más értelemben viszont megérte. Azért érzem kárnak, mert ezt a történetet valójában már láttuk ezer meg egy alkalommal, mivel egy újabb Szürke-koppintással van dolgunk. Megint adva van a huszonhét éves milliárdos - ami túl azon, hogy alapvetően nem valami reális... mi van ebben a számban, hogy az összes elérhetetlennek látszó, gazdag fószer csak ilyen idős lehet? Mi lenne, ha egyszer valamelyikük mondjuk betöltené mondjuk a harmincat? Összedőlne a világ? - , aki belezúg, a majdnem szürke kisegérnek számító, frissen diplomázott lányba.
A különbség az ihlető könyvhöz képest annyi, hogy Blake nem szadista - vagyis, egyelőre nem tűnik annak, de ez persze a későbbiekben még akár meg is változhatna -, és a pénzét abból szedte össze, hogy hacker. Ezzel csak egy bajom van: tudom, hogy trilógiáról van szó, de ha már ez a sorozat összefoglaló címe is, akkor miért nem lehet ezzel kezdeni valamit a cselekményben már az első részben? És most nem arra gondolok, amit az írónő bejátszik a könyv végén, mert az... Finoman szólva kevés. Szerintem sokkal inkább kellett volna erre a dologra építeni, mint arra, hogy a férfi kőgazdag, ezért milyen jó, bármit megadhatna Ericanak amit csak akar...
És itt jön be szerintem a könyv legnagyobb pozitívuma egyébként, ami nem más, mint a női főszereplőnk. Persze, távolról sem tökéletes, mint főhős, de van egy jó jellemvonása mondjuk Anastasia-hoz képest, ez pedig az, hogy képes nemet mondani a férfinak, ha arról van szó, és egyébként bár a pénz hozza őket össze bizonyos értelemben, mégsem Blake pénztárcája vonzza igazán, hanem maga a fazon, ami egy üdítő újdonság volt az én szememben. Ugyanakkor, az egy kicsit zavart, hogy elvileg korábban Erica egy komoly traumán esett át, és ennek a szó szerint semmi nyomát nem látjuk a könyvben, egy-két homályos utalást leszámítva.
Mivel nem egy hosszú könyvről van szó, nem meglepő módon, a hibátlantól igen távol áll. Azt azért nem mondanám, hogy több sebből vérzik, mert nem lenne igaz, de van néhány olyan hiányossága, ami első olvasásra is igazán szembetűnő. Egyrészt, amit már fentebb is írtam Blake-kel kapcsolatban, másrészt pedig az, hogy szerintem kicsit el van kapkodva. Nagyon hirtelen történnek az események, és valahogy egyik-másik fordulat nincsen kellőképpen kidolgozva, és beleépítve a történetbe, inkább csak lógnak a levegőben. Lehetséges, hogy ez tudatos lépés volt Wild részéről, de szerintem egy családi drámát például nem úgy kell megoldani, hogy gyakorlatilag fel sem oldjuk a benne rejlő feszültséget.
A romantika, bár minden máshoz hasonlóan elsietett, végül is nem rossz. Szerintem picit sok a szex az oldalak számához képest, de kinek a pap, kinek a papné, ugyebár. Ettől függetlenül, összességében nem tudok haragudni erre a könyvre, mégpedig azért, mert látni rajta, hogy kiknek íródott. Akik imádták a Szürkét, ezt a történetet is szeretni fogják, ebben biztos vagyok. A rajongóknak bátran merem ajánlani. Na, meg persze azoknak, akik egy kis délutáni kikapcsolódásra vágynak, mert arra tényleg tökéletesen megfelel ez a regény.

Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): Blake
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Székely Szilvia
Kiadta: Libri Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 338
Sorozat: Hacker (#1)



Résztevő blogok listája:

Október 22 - Kristina blogja
Október 24 - Angelika blogja
Október 26 - Kelly Lupi olvas
Október 28 - CBooks
Október 30 - Deszy könyvajánlója
November 1 - Insane Life
November 3 - Könyvszeretet  

Nyereményjáték:

Mivel a Harwired - Rád kattanva 1. című könyvben a hackereké a főszerep, így a nyereményjátékot is e téma köré építettük fel, ezzel is ráhangolva mindenkit a témára. :) Ismert hackerek válnak nap, mint nap népszerűvé a való életben is, de valljuk be a filmekben, sorozatokban is általában a kedvenceink, hiszen vagy vicces kockák, vagy rejtélyesek és kicsit veszélyesek. Így érthető, hogy ők azok, akik felkeltik az érdeklődésünk a legtöbb esetben, különc viselkedésükkel.
A Libri könyvkiadónak köszönhetően a szerencsések meg is nyerhetik a könyv egyik példányát. Nincs más dolgotok, mint felismerni a turné állomásokon a képeken szereplő filmes karaktereket, esetleg a valós hackereket, és beírni a megfelelő helyre a karakter nevét.
Jól figyeljetek! A helyes megfejtés a karakterek filmes neve, nem a valódi. Tehát nem a színész nevét kell beírni a megfelelő helyre, hanem a karakterének a nevét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése