2015. november 18., szerda

Blogturné #104 - Rebecca Donovan: Mi lenne ha...

Miért: Még sohasem olvastam az írónőtől.

Tartalom: Mi lenne, ha másodszorra is átélhetnéd az első találkozást? Cal Logan döbbenten veszi észre Nicole Bentleyt a vele szemben lévő kávézóban, több ezer kilométerre szülővárosuktól. 1 éve, az érettségijük óta senki sem látta őt, és senki sem hallott róla. Úgy tűnik, hogy ő nem is Nicole. A lány pontosan ugyanúgy néz ki, mint Cal gyerekkori szerelme, de az ő neve Nyelle Preston, és fogalma sincs arról, hogy Cal kicsoda. Nyelle ösztönző, fogékony és vakmerő, az élethez való szenvedélyes hozzáállása másokra is átragad. Ebben Nicole teljes ellentéte. Calt totálisan lenyűgözi a lány, és megállíthatatlanul beleesik. Nyelle azonban kivételesen titokzatos, és ahogyan Cal egyre közelebb jut a rejtélyek megoldásához, úgy egyre kevesebbet akar tudni. Amikor a múlt és a jelen titkai összecsapnak, egy dolog világossá válik: Semmi sem az, aminek látszik. (Maxim)

Vélemény: Rebecca Donovan-től nem olvastam az Elakadó lélegzet sorozatot, így nem tudom nektek ahhoz mérni ezt a történetet, ezért lássuk, nekem milyen volt vele az első találkozásom. Nekem az a benyomásom, hogy az írónő túl sokat akart, és elveszett a részletek között, így az, amire valójában ki akarta futtatni ezt a cselekményt, nem sikerült neki. A lényege a Mi lenne ha... - kérdés lenne de valójában nem erről szól a regény. Ha végigolvassátok, az lesz a benyomásotok, hogy értelmét veszíti a kérdés, ugyanis, nincs ilyen alternatíva. Ha a kérdést befejezed a könyv elolvasása után, ugyanazt a választ fogod kapni, amire kifut a történetvezetés, nincs meg benne a valódi eszencia, mivel nem vázol lehetőségeket. 
Alapvetően a legnagyobb probléma ezzel a könyvvel az, hogy elképesztően zavaros, és kusza a történet, ami csak a legvégére áll össze egy komplett egésszé a fejedben, amivel nem lenne probléma, de itt sajnos nem működött. Feleslegesnek érződött a sok  egyéni nézőpont, mert valójában nem nagyon adtak hozzá a történethez, legalábbis szerintem. És mivel az összes nézőpont, Cal-ét leszámítva, csajoktól származnak, olyan mintha egy hárem-anime amerikai YA-változatát olvasnád. Mindenki odáig van érte valamilyen értelemben, egyesek nyíltan, mások csak kevésbé, de egy a lényeg, Cal az ász, és mindenki meg van veszve érte. Ez azért nagyon irreális, mert bár a fiú a maga módján tényleg cuki - főleg gyerekkorában -, de közben nagyon béna is, egyetemista fejjel. Az a fajta sárc, aki ágyról-ágyra jár, majd jön az az egy, aki tényleg érdekli, és ezért egyik pillanatról a másikra megváltozik. Ez nem valóságos... Nem arról van szó, hogy képtelen lenne rá, csupán a változás mértéke és intenzitása nagyon szokatlan. Ráadásul az emlékek, amiket látunk, nem igazán adnak hozzá a történethez, sőt, inkább csak fokozzák a zavart, és nem segítenek a megértés folyamatában. 
Nyelle ugyanis nem egy akkora durranás énszerintem, mint amilyennek a főhősünk lefesti nekünk. Az biztos, hogy sérült, és nagyon zavaros a háttere - mint egy YA-ban általában -, de ettől még... Én nem láttam benne a jó főhősnőt, csak azt, hogy hol ott van, hol nincs, és igazából nem értem, mit eszik rajta Cal valójában, a nyilvánvalón túl, amit már a kezdet kezdetén leszögez a srác.  
A legnagyobb probléma pedig az, hogy igazából, miután elolvasod... nem tudod, miről is szól a könyv igazából, de az biztos, hogy nem a Mi lenne ha...-ról. 
Szeretnék többet írni róla, de sajnos nem tudok, egyszerűen semmi nem jut az eszembe. Lehet, hogy nagyon rosszkor került a kezembe, és nem tudtam igazán átérezni ezt a történetet, fogalmam sincs. Talán, ha pár hónap múlva ismét előveszem, és belelapozok, másként fogom látni az egészet... De nem biztos. Nem tudta elérni az a drámai hatást, amit minden bizonnyal szeretett volna...

Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): Cal
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Beck Anita
Kiadta: Maxim Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 368
Sorozat: -



Résztevő blogok listája:

November 14 - Angelika blogja
November 15 - MFKata gondolatai
November 16 - Deszy könyvajánlója
November 17 - Kelly Lupi olvas
November 18 - CBooks
November 19 - Zakkant olvas
November 20 - Könyvszeretet
November 21 - Dreamworld
November 22 - Kristina olvas

Nyereményjáték:

Nyelle a történetben imádja az édességet! Úgyhogy most édesszájúak előnyben - finomságok nevét keressük mi is!
Minden állomáson találtok valamilyen nyomot, ami alapján kitalálhatjátok az aznapi nasit - vagy egy képet, vagy az édesség betűit a szövegben elrejtve, esetleg mindkettőt.
A Rafflecopter doboz megfelelő soraiba írjátok be a megfejtést, és ha esetleg nem bírjátok ki a játék után: jó nassolást kívánunk! ;)
A helyes megfejtők között 3 példányt sorsolunk ki a könyvből.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz! A nyerteseket e-mailben is értesítjük, amennyiben valamelyik nyertes nem jelentkezik 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.




































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése