2016. március 23., szerda

Blogturné #148 - Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

Miért: Blogturné extra.

Tartalom: A Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes.

Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim.

Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger. Veszély. Ez nem csupán a neve, hanem maga az élete. Nem bízik bennem, de nem hibáztathatom ezért. Egyedül ő tudja, miért jöttem: hogy bírája, esküdtszéke és valószínűleg hóhéra legyek a barátainak. Csak Danger segíthet, hogy néhányuk megmeneküljön. Nélküle mind meghalnak.

Dangereuse St. Richard halálos őrület a számomra. Van benne valami, ami feléleszti rég halottnak hitt szívem. De a gonosz elleni harcban az emberiség egyetlen reménye, ha teljesítem a kötelességemet. Ám hogyan tehetném, ha ezzel fel kell áldoznom az egyetlen nőt, akit valaha szerettem? (Athenaeum)


Vélemény: Mivel ezt a kötet már olvastam korábban, az értékelésemet ITT megtaláljátok róla. Viszont, extraként, szeretném nektek bemutatni a Dark-Hunter sorozat spinoffját, a Chronicles of Nicket, vagyis Nick Krónikáit. Ez, mint a nevéből is látszik, Nick Gautierrel foglalkozik, ám elég érdekes módon. Aki már olvasta a hetedik részt, az tudja, hogy Nick-ből Sötét Vadász lett.
Kritika
Kritika
Hogy miért, és hogyan az most nem érdekes, az viszont annál inkább, hogy jóval a DH-sorozat eseményei után, ráébred, hogy hibát követett el, és meg akarja változtatni a sorsát. Ezért visszatér a múltba, ahol megismerhetjük a tizenöt éves Nicket, akinek még nem mond semmit a vadászok világa, csak próbálja megemészteni, hogy az édesanyja, Cherise, szerény körülmények között ugyan, de a legnagyobb szeretetben neveli, miközben nem éppen illendő munkát végez azért, hogy a fia oktatását finanszírozni tudja. Itt láthatjuk először teljes egészében, hogyan is ismerkedett meg Kyrian-nel és fordult az élete hirtelen egy teljesen más irányba, miközben saját magáról is érdekesebbnél érdekesebb dolgokat tud meg. 
Kritika
Kritika
Akik angolul olvassák a sorozatot, tudják, hogy Nick karaktere sokkal komplexebb, mint amilyennek mi azt az első hét rész alapján gondolnánk, és ez a sorozat csak még tovább mélyíti a karakterét. Sokkal több mindent tudhatunk meg róla, az édesapjáról, de még magáról a világ felépítéséről is.
Kenyon nem riad meg attól, hogy ebbe a sorozatba is hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb csavarokat építsen bele, emellett pedig a humora is nagyon jó, bár engem azok a karakterek fogtak meg a leginkább eddig, akik nem szerepelnek a DH-sorozatban - talán most még -. Ilyen például Bubba és Mark, akik Kyrian mellett, amolyan mentorként segítik a fiút - és nem mellesleg előbbi egy fegyver - számítógépkereskedést üzemeltet -. De ott van még Xev, Nekoda, és még sorolhatnám. Rengeteg új és érdekes karaktert hoz be, és már most lehet sejteni, hogyan is fog ez összekapcsolódni végül a fő sorozattal. 
Kritika
Kritika
A CON-nak eddig hat része jelent meg Amerikában, és jelen pillanatban a hetedik kötet megjelenésére várunk. Érdekesség: bár kezdetben úgy volt, hogy ez a sorozat "csak" tíz kötetes lesz, ez a szám mára tizenötre bővült, de nem lennék meglepve, ha a végén Kenyon húsz kötetre módosítaná ezt a számot. Mivel ez a történet jelen pillanatban még teljesen önálló életét él, ezért nyugodtan el lehet kezdeni a DH elolvasása nélkül is, de tény, hogy ha a hetedik rész után vág bele az olvasásba az ember, akkor sokkal hatásosabb - nyilván ez a kisgyerekek esetében nem így van -. Ahhoz képest, hogy ez egy YA-sorozat, nagy olvasóközönsége van, fiatalok és idősek is olvassák. Ez annak köszönhető, hogy a Kenyontól megszokott humor, és érdekes történetvezetés természetesen itt is jelen vannak, és Nick a frenetikus beszólásai miatt remek kikapcsolódást nyújt bárkinek.  Nagyon bízom benne, hogy ez magyarul is meg fog jelenni, ugyanis rengeteg pluszt ad.

A sorozat kötetei sorban: 

- Infinity
- Invincible
- Infamous
- Inferno
- Illusion
- Instinct
- Invision

Alapok: 

Nyelv: magyar
Fordította: Goitein Viktória
Kiadta: Athenaeum Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 336
Sorozat: Dark-Hunter (#8)


Résztvevő blogok listája:

03.23 CBooks
03.24 Deszy könyvajánlója
03.25 Angelika blogja
03.26 Kristina blogja

Nyereményjáték:

A mostani játékban Kenyonhoz hűen játszunk egy kicsit az elmétekkel. Kenyon írásaira jellemző, hogy legtöbbször a sorok között elrejt információkat, ezért mi is elrejtettünk dolgokat a játékban.
Minden állomáson találtok egy képet, ami az egyik Sötét vadász világból kedvelt karakter szobájáról készült. Mindegyik képen van egy, a szereplőre jellemző elrejtett tárgy, ami más, mint az előző képen. A Rafflecopterbe csak a tárgyakat kell beírnotok. (Például: az asztalon egy toll van, ami a többi képen nincs, akkor az van elrejtve. Rafflecopterbe beírjátok, hogy toll.)
Itt még nem áll meg a feladat. Ez alapján meg kell fejtenetek, hogy kinek a szobájáról készült a képsorozat.

Sőt, van egy másik kérdésünk is! Hol található ez a szoba? Maga a helynek a neve egy szó is egyben, ami mennyet jelent és ez a hely az atlantiszi mennyország. Nem mindenki juthat be ide könnyedén, csak a kiváltságos személyek képesek ide teleportálni. (NEM kötelező feladat, +2 pont)



Figyelem!  A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Eredeti méret

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése