2017. január 11., szerda

Blogturné #225 - Katie McGarry: Kísérj el!

Miért: Sorozatfolytatás


Tartalom: A múlton nem változtathat, de Haley jövőjén talán igen.

A kick-box bajnok Haley egy tragikus végű este után megesküdött, hogy többé be sem teszi a lábát a ringbe. Csakhogy a srác, akit képtelen kiverni a fejéből, éppen az ő becsülete védelmében fogad el kihívást egy vad mérkőzésre. Haley-nek muszáj edzenie West Younggal. A nehezen kezelhető West megtestesíti mindazt, amitől Haley mindig is óvakodott. A segítsége nélkül azonban a srác öt másodpercig sem maradna talpon a szorítóban.

West súlyos titkot őriz, elhallgatja Haley elől, kicsoda ő valójában. Azzal, hogy segít a lánynak – azaz megküzd érte –, esélyt kap a jóvátételre. Amire annál is inkább szüksége van, mert az ő hibájából hullik szét a családja.

Ki kell állnia – férfiként.

Haley és West megállapodnak, hogy a kapcsolatukat szigorúan a szorítóra korlátozzák. Vajon érzéseik rácáfolnak az elhatározásukra? Vajon érdemes harcolni a szerelemért? ( Könyvmolyképző)


Vélemény: Azt kell mondanom, nem indul annyira szerencsésen ez az évem könyves szempontból, ugyanis Katie McGarry sorozatának negyedik kötete számomra az eddigi leggyengébb. Mind Noah, Beth, és Isaiah történetét szerettem valamiért, éppen ezért izgatottan vártam West történetét, annak ellenére, hogy már a megjelenése előtt is úgy éreztem, hogy lehet, ez a könyv bizonyos értelemben felesleges lesz. Elvégre a sorozat alapvetően a három barát életéről szólt, az ő problémáikról, most pedig Isaiah barátnőjének, Rachel-nek a bátyja kerül a középpontba. Ő relatíve sokat szerepelt az előző részben, és érdekelt is a története, de ahogy elkezdtem olvasni, az az érzés kerített hatalmába, hogy az írónő ezt már nem ugyanazzal a lelkesedéssel vetette papírra, mint az előző részeket, amikben volt egy sajátos báj, annak ellenére, hogy mindben akadt valamilyen szívszorító, fájdalmas dráma is.  


Ez a regény azonban engem a legelejétől kezdve untatott, nem is kicsit. Nagyon hirtelen csak bele a dolgokba, hogy aztán hagyja lógni a levegőben jó sokáig. Ilyen például az, hogy Haley miért fordít hátat a nagyapja edzőtermének, meg az egész ökölvívásnak. Engem például alapvetően ez a mozzanat érdekelt a legjobban, ugyanis, bár ezt sokan nem néznék ki belőlem, annak idején másfél évig K-1-eztem, na nem versenyszinten, csak hobbiként, éppen ezért, rengeteg emléket idéztek fel bennem az edzőtermi részek, amiket szerettem is. Amikor azonban ezt hátrahagyja a könyv - vagy félreteszi egy időre -, és jönnek a személyes nyűglődések, na, az már nem olyan jó. Vontatottá, és rendkívül lassúvá válik az egész, ami ennek a könyvnek egyszerűen nem áll jól, hiszen elvileg mindkét főszereplője elég dinamikus személyiség. De csak elvileg. 
Nekem olyan érzésem volt, mintha az írónő arra épített volna, hogy mindkét fiatalt nagyon-nagyon megsajnáljuk, ezért a lehető legváltozatosabb csapásokkal sújtja őket, amiket azonban sikerül annyira túlzásba vinnie, hogy egy idő után elvesztik a súlyukat, és az olvasó már fel sem veszi ezeket, csak továbblapoz. Nekem az egyik mélypont ezen a téren az volt, amikor Mr. Young, még a történet elején fogja, és kivágja a saját fiát. Tudom, kevesebbért is öltek már embert, mint amiért a férfi berág Westre, de azért hagyni, hogy a fia az autójában éjszakázzon meg ilyenek... Hát nem tudom, nekem ez nagyon furcsa volt. 
West nem rossz srác, ő sem a humorbomba, de azért vannak vicces megnyilvánulásai. Próbál kősziklaként viselkedni, amibe Haley kapaszkodhat a saját bajai közepette, csakhogy, ezzel van egy aprócska gond: mindeközben az ő élete is konkrétan apró darabokra hullik, meg ő maga sincs csúcsformában. Nem annyira kiemelkedő férfi főszereplő, mint mondjuk Isaiah vagy Noah volt, és ezt nagyon sajnálom. 

Haley-t kemény csajnak próbálja beállítani McGarry, ehhez képest, az esetek többségében inkább áll a sarokban, vagy játssza a mártírt, aki a rajta vitatkozó pasik közé veti magát. Nincs egy határozott kiállása, a világképe napraforgómódjára változik, leginkább úgy, ahogyan a nagyapja akarja, aki egyébként szintén egy címeres szemétláda tud lenni, a lány nagybátyjával egyetemben. Lehet, hogy küzdősportot űz, de ettől még nem lesz bátor és kemény lány. Ahhoz tennie is kellene érte, és nem csak változatos módokon szenvednie, hol a családja miatt, hol pedig azért, mert szinte azonnal beleszeret Westbe. 
Végtelen nyavalygás, nulla történet... A stílus ugyan még mindig jó, de három viszonylag erős kötet után nekem ez nagyon kevés volt, sajnos ahhoz, hogy megmentse West és Haley történetét. 


Kedvenc karakter(ek): West
Gyűlölt karakter(ek): Matt
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Komáromy Rudolf
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 488
Sorozat: Pushing The Limits (#4) 



Résztvevő blogok listája:


01.07. - Kristina blogja
01.08. - Könyvvilág
01.09. - Angelika blogja
01.11. - CBooks
01.14. - Dreamworld
01.15. - Sorok között

Nyereményjáték:


Az ökölvívós téma minket is megihletett!
Mostani turnénk minden egyes állomásán találhattok egy fotót - egy fotót egy híres magyar ökölvívóról. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, kiről van szó, majd a nevét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.

A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése