2017. január 13., péntek

Blogturné #226 - Colleen Hoover, Tarryn Fisher: Soha de soha

Miért: Colleen Hoover.

Tartalom: Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!


Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.

Ma délelőtt óta vadidegenek.

A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen. (Könyvmolyképző)


Vélemény: Noha szerettem Hoover és Fisher közös könyvét - jóllehet, az utóbbihoz még nem volt szerencsém, de amennyire tudom, a két írónő nagyon jó barátságban van egymással, így talán nem is meglepő, hogy egy közös ötlettel rukkoltak elő -, van egy apócska problémám ezzel a sztorival, mégpedig az, hogy három vékonyka kötetre van bontva, ahelyett, hogy egyetlen, hosszabb kötetben kaptuk volna meg Silas és Charlie történetét, pedig annak több értelmét láttam volna, ugyanis ez a kezdés finoman szólva is zavaros, sőt, meg merném kockáztatni, hogy egyenesen érthetetlen volt. Éppen ezért, én azt javasolom, hogy ha valakit érdekel ez a sorozat, inkább várja meg, amíg a három rész megjelenik, mert szerintem így, önmagában ez a rövid könyv élvezhethetetlen volt. 
Hiába jó a két írónő stílusa, az, hogy szinte semmit sem árul el az események hátteréről, borzasztóan idegesítővé tette a számomra. Adott a két főhős, akik egyik napról a másikra nem emlékeznek semmire. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha én egyszer csak amnéziásan ébrednék, egészen biztosan orvosért kiáltanék, ezzel szemben Silas-ék inkább a vegetációt választják, amitől persze a helyzetük nem lesz jobb, inkább csak kínosabb. 
Mindent csak sejtetnek a váltott szemszögben íródott fejezetek. Sejtetik, hogy gáz van a két család között - igen, befigyel egy Rómeó és Júlia szál, de sajnos, egyelőre nem a jó fajtából -, ahogyan azt is, hogy a szerelmesek boldogsága se éppen olyan felhőtlen, mint lennie kellene. Az egész teljesen zavaros, és biztos vagyok benne, hogy lesznek, akiknek tetszeni fog ez a teljes homály effektus, de én sajnos nem tartozom ezek közé. Én jobban szeretem, ha azért látszik a fény az alagút végén a vaktsötét zsákutca helyett.
Tetszett, hogy Silas legalább próbálkozik, ő teszi meg a lehető legtöbbet azért, hogy ez a zavaros helyzet valamilyen úton-módon megoldódjon. Talán ez arra is utalhat, hogy ő a lelkiismeretesebb kettejük közül, ezt még nem tudom biztosan, hiszen konkrétumokra nem nagyon lehet számítani a cselekményben... már olyan konkrétumokra, amelyek segítenének a megértés folyamatában. 
Ezzel szemben ott van Charlie, aki inkább csak kiborulni szeret, valahányszor megtudnak valamit az életükről - vagyis elég gyakran -. Tény, hogy egy alkoholista anyával nem lehet könnyű az élet, mivel az a nő gyakorlatilag életképtelen, ha viszont ezt valaki a szemére veti, hisztizni kezd. Minden darabokban van körülötte, ő pedig nem össze akarja állítani a kirakós darabjait, hanem sokkal inkább kidobni a kukába. 
Elméletileg ott a romantikus szál a régi Charlie és a régi Silas között - amire többek között egy igen zavarbaejtő bizonyíték is akad -, azonban az amnéziás verzióiknál inkább csak amolyan furcsa feszengés a jellemző, főleg a lány részéről. Egyáltalán nem tudják, mit kezdjenek egymással, de nem is csoda. Remélem, valami jó magyarázatot fogunk kapni a végén, mert napok óta ezen kattogok, és újra és újra felhúzom magam rajta, amíg nem jönnek a folytatások. 
Ha egy kicsit kevésbé elszálltra sikerült volna ez az indítás, talán én is jobban szerettem volna, de egyelőre inkább csak azt érzem, hogy idegesít a történet. Tudni akarom, miért kellett ezt három részre szedni, na meg azt is, hogy mire akar kimenni ez az egész. 


Kedvenc karakter(ek): Silas
Gyűlölt karakter(ek): Brian
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv. magyar

Fordította: Kamper Gergely 
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 196
Sorozat: Never, Never (#1)







Résztvevő blogok listája:


01.13 CBooks
01.15 Dreamworld
01.17 Sorok között

Nyereményjáték:

Hat állomás, hat film!  A játékunk természetesen az amnéziával függ össze. Minden állomáson egy-egy  filmplakát részletet találsz, ami alapján ki kell találnod az adott film címét, melyben jelentős szerepet játszik az amnézia, illetve valamelyik főszereplő amnéziás. A feladatod az, hogy a film címét beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába.  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése